Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Giant chocolate chip cookies


Giant chocolate chip cookies

Kæmpe store småkager med chokolade, en ordenlig mundfuld til aftenkaffen

Når jeg tænker på USA og bagning, er der straks nogle ting der popper op i mit hovedet. Og en af dem er cookies og især dem med chokolade og chokoladestykker og med en god størrelse. 

Her får du en opskrift på en kæmpe cookie smækfyldt med chokolade og en god krydret smag, da de er bagt med brun farin. Den skal bages ved ikke for høj en varme og er derfor rigtig gode at bage på eftervarmen. Og så har du jo også lidt godt til aftenkaffen ovenpå en god middag

 

Ingrediensser (20-24 stk)

200 g blødt smør eller margarine

200 g brun farin

2 æg str, M eller L

1½ tsk vanille ekstrakt

1 tsk bagepulver

300 g hvedemel

2-300 g grofthakket chokolade eller chokolade dråber

 

I køkkenet

Start med at piske det bløde smør og den brun farin i ca. 5 min , til al sukker er opløst i smørret og massen er uden tydelige sukkerkrystaller.

 

 

Tilsæt vanille ekstrakten mens der stadigvæk piskes. Tilsæt så mel og bagepulver og rør det i. Tag skålen ud og kom chokoladen i.

 

 

Rør rundt til du får en fin og ensartet dej.

 

 

Sæt dejen i store klatter på en  bageplade med bagepapir. Jeg brugte en lille kugleske til is for at få en ensartet størrelse på dejklatterne, men en almindelig spiseske kan sagtens bruges.

Husk lidt afstand imellem da dejen flyder ud. Giv eventuelt dejklatterne et let tryk med fingrene, så de flader lidt ud. 

 

 

 

Ved grillen

Sørg for at grillen ikke er for varm. Den bør være ca. 160-170°C. Er det en kuglegrill og er den for varm, må du flytte nogle nogle af briketterne.

Fordel briketterne i begge sider og læg en bagesten i midten. Lad bagestenen varme igennem en 10-15 min, inden småkagerne kommes på.

 

 

Småkagerne skal bages ca. 20-25 min. Bemærk at de er lidt bløde indtil de er kølet helt af. Du kan tage dem af et par minutter før, hvis du gerne vil have dem let bløde i midten og ikke helt tørre.

Lad dem køle af på pladen et par minutter, inden du flytter dem til en rist for afkøling. Det får dem til at samle sig lidt og de bliver nemmere at flytte til risten. De stivner først helt, når de er helt kølet af.

 

 

Server dem til en kop kaffe, the eller cacao eller med en klat vanilleis.

 

 

Velbekomme

 

Tips og Tricks

  • Skift den brune farin ud med hvidt sukker for en lysere og mildere småkage
  • Bag dem mindre ved at bruge en teske. Bag dem 8-10 min
  • Bland gerne hvid, fløde og mørk chokolade. Jo mere mørk, jo mere kraftig smag.
  • For mere crunch kan du tilsætte hakket diam eller hakkede nødder
 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx