Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Kanelstjerne med masser af smag og kærlighed


Kanelstjerne med masser af smag og kærlighed

Nu kunne det ikke skubbes væk længere, kunne heller ikke skubbe sulten væk længere... Og ja, så havde vi jo en god undskyldning for at tage ud og besøge vores forældre, for at fortælle at de nu skulle være farfar/mor og bedsteforældre for anden gang, så der var ligesom lagt i ovnen/grillen i mere end en forstand.
Ingredienser:
 
Dej: 
 • 3 dl mælk
 • 50 g gær
 • 1 æg
 • 75 g smør
 • 600 g mel
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • Æg til pensling
 
Fyld
 • 2,5 spsk. Sukker
 • 2 spsk. brun farin
 • 175 g. Smør gerne blødt
 • 4,5 tsk. stødtKanel
 
Jeg har efterhånden set mange lækre udgaver af denne kage/dette brød.
Original opskriften er med nutella, hvilket jeg osse lavede en med, men favoritten er klart den med kanelfyld. Fremgangmetoden til selve dejen er nøjagtig den samme.
 
Jeg luner mælken til ca. 30 grader eller til lunken som de fleste opskifter siger, deri smuldrer jeg gæret  og røre det ud til det er opløst.
Jeg hælder det hele op i en skål og sætter skålen i køkkenmaskinen, nu kommer det bløde smør i sammen med ægget.
Derefter  kommer mel, salt og sukker i lidt af gangen, og lader køkkenmaskinen gøre det tunge arbejde. Dejen skal være blød og smidig, så den kan strækkes senere uden at gå i stykker. Hvis den er for fast kan der tilsættes lidt vand.  Dejen skal hæve under et klæde et lunt sted i 30 minutter
 
I mellemtiden laver jeg fyldet, her skal alle ingredienserne bare blandes godt sammen, så der er ikke er noget rent smør tilbage. jeg lader det står ude, så er det til at smøre ud på dejen senere.
 
Når dejen er hævet færdig deles den i fire stykker og rulles ud i cirkler på ca. 25 cm.  i diameter. Den første rulles ud på et stykke bagepapir og der smøres et tynd lag fyld ud til ca. 1 cm. fra kanten, så jeg senere kan lukke kanten.  Nu lægges der en ny cirkel af dej ovenpå og jeg gør det samme med fyldet, og så skal der en top på, bestående af den sidste cirkel af dej.  Jeg slutter af med at lukke kanten hele vejen rundt ved af trykke det sammen med fingrene så den er tæt . Nu kan jeg lige om lidt kreere stjerneformen.
 
Jeg stille et glas midt på min færdige lagkage af dej, og laver så 16 snit fra kanten af glasset og ud til kanten helt igennem, og så skal den kreative Hisselholm igang med at sno.  Man tager 2 dejsnøvser og snoer dem således at man snor den ene med uret og den anden mod uret 2 gange hver.  Derefter skal de 2 ender sættes sammen således de ikke kan gå fra hinanden. Til dette formål bruger jet lidt æg og presser dejen sammen med fingrene.  Denne procedure fortsættes hele vejen rundt, så man gerne skulle ende med 8 snøvser til sidst.
 
 
Lad kagen hvile i 20 minutter, imens kan du gå ud og tænde grillen til indirekte varme 200 grader. Efter 20 minutter pensles med æg, den bages i ca. 15 minutter.
 
 
 
Når kanelstjernen tages ud skal den køle i 5-10 minutter inden servering, gerne på rist. Man kan eventuelt komme glasur på, men det valgte jeg ikke at gøre. Nu var det bare at få kagen ud i bilen og så ud til forældrene.
 
 
Velbekomme herfra og go sommer.
 
//Hisselholm
 
 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx