Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Krydrede Norske Vafler med Grillet Frugt


Krydrede Norske Vafler med Grillet Frugt

Norge har en helt særlig plads i mit hjerte, da landet huser min kære storesøster og hendes familie. Når vi besøger familien fjeldabe i Oslo, håber jeg altid, at min søsters hjemmelavede vafler bliver sat på bordet. Mums! I dag vil jeg bringe et lille stykke af Norge ind under låget på min gasgrill. Jeg har dog pillet lidt ved opskriften, så helt traditionelt bliver det ikke. Lad os komme i gang med at grille, så der kan sprede sig en duft så krydret og sød, at hele kvarterets mundvand begynder at løbe.
Ingredienser til 6 tykke vafler :
 • 3 æg
 • 1,5 dl rørsukker
 • 3,5 dl kærnemælk
 • 2,5 dl vand
 • 525 gram hvedemel
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 2 tsk. kardemomme
 • 4 -5 tsk. Ankerkraut Fruit Dessert eller andet blandingskrydderi som er smager lidt af jul.  
 • 200 gram smeltet smør og lidt smør til stegning
Tilbehør:
 • Ananas
 • Nektariner
 • Jack Daniels whisky eller anden god whisky
 • Rørsukker
 • Fruit Dessert krydderi eller sukker blandet med kanel
 I køkkenet gør jeg frugterne klar til grilning. Ananas skæres i måner (halverede ringe), og lægges i et fad med whisky i bunden og Fruit Dessert eller kanelsukker på toppen, her skal de hygge sig i 20-30 min. Nektarinerne halveres og stenen tages ud, de drysses med rørsukker.
 
 
 
Ved grillen tænder jeg for fuldt blus for at varme op.  
 
 
Imens grillen bliver varm laver jeg vaffeldejen. Jeg starter med at piske æg og sukker luftigt. Herefter rører jeg kærnemælken og vandet i.  Alle de tørre ingredienser blandes.  Jeg rører nu melblandingen i væsken til en jævn dej uden klumper.  Dejen lader jeg nu hvile i køleskabet i 30 min.
 
I ventetiden griller jeg frugterne. Ananas-stykkerne grilles først ved direkte varme, og vendes et par gange for at få flotte krydsende grillstriber.  Ananas-stykkerne tages af grillen og nektarinerne grilles nu ved direkte varme, for at få en flot gylden farve, herefter flyttes de til lav indirekte varme, for at blive bløde i frugtkødet.  Nektarinerne tages af grillen efter 15 min .
 
Jeg sætter nu vaffeljernet i GBS risten på min Genesis, og grillen tempereres til omkring de 230-250 grader, med mest varme under vaffeljernet og lavt blus i siderne.
 
I køkkenet smelter jeg smørret, lader det køle lidt og rører det herefter sammen med dejen. Nu skal der grilles vafler!
 
Vaffeljernet kommes på grillen, selvfølgelig med de to vaffelsider indad.  Når jernet er varm, putter jeg en klat smør på hvert felt, lukker vaffeljernet og vender det om så smørret kommer på begge sider.  Pas på ikke at komme for meget fedtstof på, smørret kan nemlig godt dryppe ned på brænderne, så  der blusser flammer op.
 
 
Jeg bruger en opøseske til at fordele dejen på vaffeljernet,  jeg sørger for,  at dejen er jævnt fordelt over hele pladen og at der er er fyldt op næsten til kanten af jernet.  Den anden side af vaffeljernet lukkes ned over dejen og der bages. Efter ca. 15 - 30 sekunder vender jeg jernet om for første gang, sådan at den modsatte side af vaflen kan få lidt farve. 30 sekunder og vupti, vendt igen. Sådan fortsætter jeg et par gange indtil vaflen er færdig.  Undervejs åbner jeg engang imellem for vaffeljernet, for at tjekke farve og konsistens.
 
 
 
Når vaflen er lysebrun og virker gennembagt, tager jeg den af grillen og holder den lun i ovnen på 100 grader.  
 
Nu skal der bare dækkes bord, hvilket jeg idag gjorde i vores  "Weber udestue". Vaflerne serverede jeg sammen med  de grillede frugter og vanilje og nougatis.
 
 
Det er virkelig gode sager!
 
 
 
Velbekomme.
//Hisselholm
 
 
 
 
 
 
 
 
 

    

 
 
border gfx

Seneste temaartikler