Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Nakkefilet m/ påsnøret svær i Charcoal Summit


Nakkefilet m/ påsnøret svær i Charcoal Summit

Det må I prøve! Lækker trækulsrøget nakkefilet med super-sprød svær! Lavet på grillens ukronede konge: Den nye Weber Charcoal Summit

 Nakkefilet m/ påsnøret svær, pappas arrugas og rød Mojo sauce (udtales Mocho)

 

Start med at røge og grille 3 røde peberfrugter. De skal grilles hårdt, så hårdt at de bliver sorte, så er det nemmere at pille skindet af dem.

Pil skindet af dem og skær dem i små stykker, tilsæt hvidløg, røget paprika, spidskommen, hvidvinseddike, brødkrumme og oliven olie. Blend det hele til en ensartet konsistens, og smag til med salt. Stil saucen i køleskabet.

 

Mojo sauce

  • 3 røde peberfrugter
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1/4 dl. hvidvinseddike
  • Et par skiver daggammelt brød u/ skorpe som er plukket i stykker.
  • 1 dl. olivenolie

 

 

Peber frugterne grilles sorte.

 

 

Her ses den færdige Mojo sauce.

 

 

Så skal der tændes op med trækul i Weber Charcoal Summit, for at få den fine røgede trækulssmag frem i nakkefileten.

 

 

Jeg tænder op med den indvendige gasbrænder, og lader den brænde i ca. 10 minutter.

 

 

Når trækullene er tændt kommer jeg lidt røgtræ ved, mesquite og kirsebær chunks, og derefter lægger jeg D-pladen på, så det bliver inddirekte grillning.

 

 

Så kommes risten på.

 

 

Temperaturen er oppe på ca. 200 - 220 grader efter 10 minutter, med bund og topspjæld helt åbne. Jeg skruer ned for begge spjæld, så jeg kan lave nakkefileten "Low and Slow" ved ca. 120 grader.

 

 

 

Så er vi klar.

Stegen kommes på og jeg kommer kogende vand i drypbakken.

 

Her efter 1 time

 

 

Her ses stegen efter 3 timer.

 

 

Mens jeg venter på at stegen bliver færdig og når den rigtige kernetemperatur laver jeg Papas Arrugadas (rynkede kartofler)

 

Papas Arrugadas

Kom 200 gr. havsalt i 1 liter vand, og kog kartoflerne i 20 minutter til de er møre. Hæld vandet fra, bortset fra 5 mm. Lad det resterende vand koge væk, så dannes der et tyndt hvidt lag af salt på kartoflerne, og de får den rynkede overflade. De kan spises lune eller kolde.

 

Så kom den store prøve!

 

Kan man lave sprød svær i en Weber Charcoal Summit på en røget steg?

(Røg virker som garving og gør sværen sej)

 

Jeg skruer helt op for bundspjældet, og vipper topspjældet helt åbent. I løbet af 10 minutter steg temperaturen til 250°C. Jeg har aldrig haft en grill der reagerer så hurtigt, på min Kamado tager det ca. ½ time før man ser hvad der sker.

 

 

 

 

Så begynder sværen at boble lystigt :-)

 

Her et billede af den færdige nakkefilet.

 

 

Her serveret med salat med rødløg og emmentaler ost, rynkede kartofler og den kold Mojo sauce

 

 

Sværen var vildt sprød, også dagen efter, selvom den havde været i køleskabet natten over.

 

 

 Velbekomme

 

-Meyer

 
 
border gfx

Seneste temaartikler