Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Spatchcooked kylling i Weber Charcoal Summit


Spatchcooked kylling i Weber Charcoal Summit

Saftig fransk landkylling, grillet over trækul og penslet med Webers World Champion BBQ sauce........

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, jeg kan godt lide en grillet kylling, men det skal være en ordentlig en, en med masser af smag og som har haft et godt liv.

 

Netop i går havde en butikskæde tilbud på en fransk landkylling "Loue" som er en fritgående kylling, som både har adgang til marker og til skove, og kan derfor søge den føde den vil, og det påvirker naturligvis smagen.

 

Når man nu er så heldig at eje verdens bedste grill "Weber Charcoal Summit" så skal kyllingen naturligvis grilles over trækul.

 

Jeg tænder op med den indvendige brænder, det tager ca. 10 minutter, så er grillen oppe på 200 °C. Derefter slukker jeg den indvendige brænder, lægger D-pladen og risten på.

 

Temperaturen justeres til ca. 125 grader ved hjælp af bund -og top spjæld.

 

 

Her ses "Loue" kyllingen.

 

Hver kylling er nummereret med et nummer på en lille messingplade.

 

 

Jeg vælger at at lave en "Spatchcooked" kylling, altså en kylling, hvor rygraden er klippet ud, og brystbenet er flækket, så den bliver helt flad. Rygraden ligger til venstre.

 

I baggrunden står den BBQ sauce jeg vil pensle med senere.

 

 

Kyllingen krydres med salt og peber på begge sider, og lægges på grillen. Bemærk jeg "smider" ikke maden på, jeg lægger den på :-)

 

 

Kyllingen grilles ½ time på hver side i ca. 2 timer, jeg lader temperaturen stige fra ca. 125°C  til 150°C  under hele forløbet.

 

Jeg lægger en drypbakke under for at opsamle det fedtstof der ellers ville dryppe ned på D-pladen.

 

 

Efter 1 time pensles kyllingen med Webers World Champion Sauce.

 

 

"Føest en hael tiem på dæj jæen sij, så en hael tiem på dæj naen"

 

Citat fra Niels Hausgaard.

 

 

Så er vi ved at være klar, kødsaften er klar, så nu skal der spises.

 

 

Her serveret med grøn salat og små kartoffel stykker krydret med estragon, og bagt i ovnen.

 

Naturligvis med et godt glas rødvin til :-)

 

 

Saftig mør kylling med masser af smag, det var en god oplevelse.

 

 

Velbekomme

-Meyer

 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx