Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Interval grillet økologisk lammekølle


Interval grillet økologisk lammekølle

Meget mør og saftig.......

 

Som nogen måske ved har jeg anskaffet mig en Weber Summit Charcoal - Verdens bedste grill - og den er fantastisk fordi den spænder så vidt. Jeg kan få den over 200 °C på 10 minutter, og jeg kan køre low and slow, alt sammen over trækul.

 

Da det er påske skal der naturligvis tilbederes lammekølle, så en fin økologisk lammekølle på 1,6 kg er indkøbt til formålet. Den skal interval grilles "Low and Slow"

 

Inden den kommer på grillen skal den først marineres 1 døgn med frisk rosmarin, hvidløg og olie.

 

Jeg blander:

  • 5 knuste fed hvidløg
  • 2 hakkede stængler frisk rosmarin (Husk at skylle det før brug)
  • 2½ dl. oliven olie
  • Salt
  • Peber

Jeg skærer nogle små snit ind i lammekøllen, og pakker lammekøllen i en pose med marinaden i. Pres luften ud og bind en knude på posen. Nu kan du gnide marinaden ind i køllen uden at få fedtede fingere :-)

Derefter lægges den i køleskabet i ca. et døgn.

 

 

Grillen tændes med det indbyggede gas brænder rør, og når den kommer op på 100 grader, slukkes gas tændingen, og begge spjæld lukke næsten helt i. Jeg kommer lidt pecan røgflis på, for at give lidt ekstra røgsmag.

 

 

Lammekøllen ligger i en stegeholder i en drypbakke tilsat lidt kogende vand, og jeg ligger den på en lille forhøjer rist for at løfte den væk fra varmen. Her ses den efter 4 timer, Grillen slukkes, kernetemperaturen er 56°C og den stiger til 63°C mens den hviler.

 

 

Da jeg senere (flere timer senere) tænder grillen igen, er temperaturen faldet til 36°C. Grillen varmes op til ca. 180 - 200 °C grader, og jeg griller til en kernetemperatur på ca. 68 - 70°C, så er lammekøllen stadig lidt rød indvendig, så bliver den ikke tør når den skal varmes op igen, når vi skal spise rester.

 

 

Her ses den færdige lammekølle, se hvor kødet har trukket sig tilbage på benet.

 

 

Den ene lårmuskel skæres fra og skæres i skiver.

 

 

Voila - grillet lammekølle "Low and Slow" med asparges med bacon og lidt små kartofler med olie og krydderier.

 

 

Velbekomme og god påske

-Meyer

 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx