Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Påske pizza


Påske pizza

Her kan man anvende resterne fra den store påskefrokost....

Jeg elsker loppemarkeder, og da der i påsken var flere lokale loppemarkeder der hvor vi har sommerhus, måtte vi ud og kigge. Tænk sig jeg fandt en rigtig pizza spade med metal blad og træskaft - Det skal fejres! - Med en pizza!  Og så kun 30,- kr. for pizza spaden.

 

Først laver jeg en dej:

  •  500 gram hvedemel
  • 1 dl. lunkent vand
  • 10 gram gær (Hvis du bruger en bagemaskine skal gæren opløses i vand, ellers brug tørgær)
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt.

Jeg har sådan en "Bage-Mester" maskine stående, sådan en man købte for 10 år siden, og stort set aldrig har brugt. Jeg kom i tanke om at den har et dej program, hvor den kun ælter og hæver, men bager ikke. Så jeg kom alle ingredienserne i maskinen og tændte for den på dejprogrammet , og vupti -  1½ time senere lå der en færdig æltet dej i maskinen, nok til 2 pizzaer. Dejen kan holde sig nogle dage i køleskabet.

 

Jeg lavede en pizza med resterne fra den lammekølle jeg tilberedte i går:

  • Lammekølle skåret i tynde skiver
  • Syltede hvidløg (Halverede)
  • Danablu ost i skiver
  • Mozarella ost
  • Grønne oliven (Halverede)

 

 

 Grillen tændes med den gamle Weber pizza sten lagt i, så den bliver varmet op.

 

 

 En pizza skal bages ved ca. 250 - 300°C.

 

 

 Så bages der pizza - ca. 6 minutter, så er den klar.

 

 

 Sådan!

 

 

 Her ses det andet stykke inden jeg spiste det, så god var den :-)

 

 

God påske til alle.

-Meyer

 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx