Jeg må ærligt indrømme det, jeg er gået mere og mere over til at spise økologisk kød, det er SÅ MEGET mere smag i det, og det er mørt og lækkert, derfor!
Jeg prøver altid at forny mig og det er sjældent at jeg laver den samme ret to gange, men her er en undtagelse, jeg lavede nøjagtig den samme ret for 2.742 dage siden, nemlig d. 25.10.2010, den kan du se her.
Økologisk ribbenssteg med Hasselback kartofler, rødkål og brun sovs.
Først skæres kartoflerne i tynde skiver, uden at skære igennem, jeg lægger en trætang på bordet og skærer mod den. Derefter smøres et ildfast Weber fad med smør, kartoflerne pensles med smør, krydres med salt og peber og en blanding af ost og rasp drysses på.
Stegen er ridset og jeg går lige alle efter, og de er skåret ordenligt, så gnides salt ind i sværen, og derefter endnu et lag salt på og så i med iGrill termometer proben, og så på grillen.
Stegen ligger i en stegeholder i en drypbakke, hvor jeg kommer lidt kogende vand i.
Stegen grilles inddirekte over trækul i min fantastiske Weber Summit Charcoal ved 175°C.
Her ses den svenske Hasselback potatis.
Vupti - efter 1 time og en kernetemperatur på 72 grader er maden klar, naturligvis serveret med et godt glas rødvin til.
Her lige et billede mere
Velbekomme
-Meyer