Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Hawaii Pizza


Hawaii Pizza

Nogle hader den - andre elsker den, nok verdens mest diskuterede pizza......

I 1962 opfandt Sam Panopulos ved et tilfælde en ny pizza i sin restaurant Sattelite i Chatham, Ontario, USA.

Han var immigreret til USA fra Grækenland i 1954. Restaurantens menukort var ikke klassiske græske retter, men typiske amerikanske retter som burger og kinesisk inspireret mad. 

 

I det kinesiske køkken bruger man ofte kombinationen sødt og surt, og da Sam Panopulos, havde en dåse ananas stående, prøve han at komme den på en skinke pizza, og Hawaii Pizzaen var født. 

 

Navnet "Hawaii" kom fra den dåse hvor ananas stykkerne lå i.

 

Mange elsker den - mange hader den.



Søren Frank, madskribent på Berlingske har kaldt den "Gastronomiens svar på Frankensteins Monster"

 

Den islandske præsident Gudni Johanneson ville forbyde den, hvis han kunne lave lovene på Island, har han sagt under et interview på en skole, hvor han blev spurgt om sin mening om ananas på pizza.

 

Sam Panopoulos døde sidste år i en alder af 83 år.

 

Ifølge Just Eat er Hawaii pizza nummer 3 listen over de mest populære pizzaer.

 

Her kommer så "Hawaii Pizza":

 

Min bund er en færdigt købt økologisk bund.  Jeg kommer pizza sauce på, og holder en afstand på ca. 2 cm til kanten. Derefter dækkes bunden med kogt og let røget skinke, skåret i store firkanter.

 

 

Ananas stykkerne fordeles.

 

 

Revet cheddar ost kommes på.

 

 

Verdens bedste grill - Weber Summit Charcoal er tændt med trækul, og pizzaen lægges på den opvarmede pizzastenen, når grillen er ca. 300 - 350°C grader varm.

 

Her er pizzaen lige lagt på, og temperaturen falder lidt fordi låget har været åbent.

 

 

Pizzaen bages 4 minutter, drejes 180 grader og bages 4 minutter mere. Her ses den efter 4 minutter. 

 

 

4 minutter senere er pizzaen færdig.

 

 

Sådan syntes jeg bunden skal se ud.

 

 

Klar til servering, ikke noget med en blød slatten bund....

 

 

Velbekomme

-Meyer

 

PS.

Det skal lige tilføjes at man i dag kan få pizzaer i de mest mærkelige afskygninger - langt fra den oprindelige pizza fra Napoli, - jeg har for eksempel set pizza med oksesteg og bearnaise sauce.

 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx