Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Fastelavnsboller


Fastelavnsboller

Lækre fastelavnsboller med remonce, æble og marcipan.

Det er ved at være den tid på året, hvor vi længes efter lækre friskbagte fastelavnsboller og ER der noget bedre end at lave dem selv? Det skulle da lige være at bage dem selv på Weberen.

Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser:

 



Dej:

  • 4 spsk. Sukker
  • 375g mel
  • 1dl mælk
  • 50g gær
  • 125g blødt smør
  • 1 æg


Fyld:

  • 100g blødt smør
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. Sukker
  • 150g marcipan
  • 1 æble


Pynt:

  • Smeltet smør
  • Perlesukker


Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren i. Hæld de øvrige ingredienser i og rør og ælt til dejen er smidig. Tilsæt evt. en smule mere mel.

 

 

Dæk skålen til og hæv 1/2 time.


Smør, kanel og sukker røres sammen i en skål.

 

 

Marcipanen skæres i 24 lige store skiver.

 

 

Kærnehuset fjernes og æblet skæres i små bitte tern. Når dejen er færdighævet, deles den i 2 lige store portioner. Hvert stykke rulles ud til en stor firkant, som deles i 12 lige store firkanter.

 

 

På hver firkant lægges en lille tsk. af smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan.

 

 

Derefter foldes hjørnerne på firkanterne godt ind over fyldet. Fastelavnsbollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver yderligere 1/2 time.

 

 

Mens fastelavnsbollerne hæver, tændes grillen. I dette tilfælde en Q3200, der jo hurtigt bliver varm - MEN det blæste en hel del, så det tog lidt ekstra tid at få ordentlig varme i grillen.

Her kommer så dilemmaet når man bager på gasgrillen i blæsevejr. Der skal skrues godt op for gassen for at få varme på, men helst ikke for meget varme lige under bagestenen, da bagværket nemt får for meget i bunden.

Løsningen er at lægge to bagesten ovenpå hinanden, så der er ekstra afskærmning til brænderne. 

Så jeg kørte med begge brændere på fuld knald for at holde 200-225°C igennem hele bagetiden.

 

Bollerne pensles med æg og bages i ca. 15 min.

 


 

Bollerne køles helt af inden de pensles med smeltet smør og drysses med perlesukker. 

 

 

De færdige resultat:

 

 

De smagte mums!!

 

Velbekomme

Spicenørd

 
 
border gfx

Seneste temaartikler