Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Meyers Skagentur 2016


Meyers Skagentur 2016

Med kød, fisk og skaldyr....... og der leges med koldrøgning.....og der skiftes hver dag mellem kød, fisk eller skaldyr.

 

Ah... endelig i Skagen igen, endnu et år er gået, som vores dronning siger det...

 

Solen skinner og det er næsten sommer, så efter at have pakket ud, nyder vi et glas vin på terrassen.

 

 

På vejen til Skagen stoppede vi i Skørping, hvor jeg via den blå avis havde købt en gammel petroleums lampe, en såkaldt "Studenter lampe" eller "Styrte lampe" (den står på det lille  bord) det specielle ved den lampe er at petroleumen ligger i tanken til højre og derfor er det altid en konstant mængde petroleum under vægen i venstre side. (Forbundne kars princip) Det var meget almindelige fra 1880 til ca. 1920. Det indvendige glas mangler, det skal jeg have fundet, og efter at have brugt ca. 1 time på at gøre den istand, vupti så virkede den.

 

 

På grillen steges kantareller, de er blevet børstet rene og delt, og steges hurtigt i lidt smør, de skal kun steges i kort tid, så der stadig er bid i dem.

 

 

Derefter grilles de medbragte t-bone steaks, nøj de var store.....

 

 

De var så store at der ikke var plads til salaten, og da vi kun havde en tallerken til hver person, måtte jeg vælge Salat eller Steak? Jeg valgte så Steaken :-)

 

 

 

Det var så vores første køddag, så dagen efter skulle det være noget med fisk eller skaldyr, så hvad var mere oplagt end muslinger fra Limfjorden. Vi havde selv medbragt vores Limfjords muslingegryder. Jeg starteder med at lave en kogelage med dild, gulerødder, fennikel, fløde samt salt og peber.

 

 

De rensede muslinger kommes i når kogelagen koger, og koger i ca. 10 minutter. Gryden rystes med låget på hver andet minut.

 

 

Muslingerne serves med lidt godt brød, og en kold rosévin.....Nu kan man mærke at ferien rigtig er startet.

 

 

Så blev det køddag igen, og hvad er bedre end en stor grillet burger?

 

Først steges baconen, og den skal steges så den er flad.

 

 

Så grilles bøfferne der hver er på 500 gram.

 

 

Cheddar ost kommes på, så det smelter nedover kødet.

 

 

Først smøres den underste bolle med Dijonaise (En blanding af Dijon sennep og mayonaise), derefter lægges et salatblad på, og derefter bøffen, og så bacon på toppen.

 

 

Så kommer der løgringe og syltede agurker på.

 

 

 

Vær så god, en burger er klar...

 

 

Morgen kaffe og morgen hår på terrassen i solskin.

 

 

Vi tog en tur til Strandby og købte to Stjerneskud i den lokale fiskehandel (De blev stegt mens vi ventede), samt en kuller filet til at grille om aftenen. Naturligvis med en kølig rosévin til, man er vel på ferie.

 

 

Når man griller fisk på sin grill, er det et krav at risten er 100% ren, så den fik lige en tur med grillbørsten, og blev smurt med et tyndt lag olie, så var den klar.

 

 

Kuller fileten blev delt i 3 stykker og grillet på skindet i ca. 3 minutter. Man kan se at den skifter farve. Ikke noget med at pille, for så går det galt.

 

 

Her bliver den grillede kuller filet serveret med nye kartofler og persillesovs, uha det var godt.

 

 

Den næste dag tog vi til Skagen Havn og købte Skagens rejer, som Køkkenassistenten pillede, og vupti så var der lige en rejemad med dild og kold hvidvin til.

 

 

Hos slagteren på Skagavej lå der en lækker lammeryg, som jeg måtte have. Jeg elsker lam :-)

 

Lammeryggen blev ridset i tern og gnedet ind med fire knuste fed hvidløg, og grillet direkte på benet.

 

 

Naturligvis med en kantarel sauce til, så kantarellerne steges let.

 

 

Det ser lovende ud.

 

 

Resterne af kartoflerne fra i går blev skåret i skiver, steget på panden og serveret til. Saucen har fået den flotte farve da jeg bruger safran i saucen. For at få den flotte farve frem, laver jeg min grundsauce om morgenen, og tilsætter safranen, så står den og trækker smag og farve i køleskabet, men vi går på jagt hos marskandisere, loppemarkeder o.s.v.

 

 

Der var flere rejer tilbage så næste dag, fik jeg den idé at koldrøge de resterende rejer, så vi kunne få en koldrøget rejemad. Jeg lage rejerne i den ene del af min Weber grillkurv, og tændte røgsneglen. Bemærk at jeg ikke har fyldet røgsneglen helt op og kan derved tænde op flere steder og derved få mere røg.

 

 

Koldrøgede rejer med dild dressing og et koldt glas hvidvin.

 

 

Den aften fik vi bare lidt brød og ost, vi var trætte af al en friske luft vi have fået hele dagen.

 

Næste morgen var jeg frisk igen, og lavede naturligvis æg og bacon til fruen. Først steges baconen næsten færdig på den lille støbejernspande. Derefter lægges lægges baconen i en lille bradepande, og æggene steges i baconfedet på panden.

 

 

Sådan.

 

 

Nå, så kom dagen til et eksperiment jeg havde ventet på. Sidste år fik vi kontakt med en fisker der kunne skaffe taskekrabbekløer, så jeg bestilte 4 kg, to til os og to til vores naboer.

 

Der er tre led på en krabbeklo, det første led er ligetil at brække af, for at brække led to af, skal man med en bidetang, fjerne den lille knop på kloen som virker som lås, så er det ligetil at brække selve kloen fra.

 

De blev så kogt i en lage med dild, estragon, vand og hvidvin i 20 minutter. Krabbekløerne kommes først i når lagen koger. Når de 20 minutter er gået, skylles kløerne i koldt vand, så kogningen stopper. Samtidig trækker kødet sig lidt sammen, og er derved nemmere at få ud af skallerne. De afkølede klør lægges i håndfladen, og med bagsiden af en ske kan man slå skallen i stykker så den revner. Den skal kun revne, ikke splintre, for så får man små stykker krabbeskal i munden hele tiden og det er irriterende. Bemærk at jeg igen ikke har fyldt røgsneglen helt, og derved kan tænde op flere steder, og få mere røg

 

 

Vi havde forøvrigt ingen hummergafler med med, men altmuligmanden Hans Jørgen på Jeckels Hotel