Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Julekalkun


Julekalkun

Grillet kalkunbryst med frugtfyld og let krydring.

Det ER jul!

Lige om lidt - det er jo 3. søndag i advent. Denne opskrift er lavet med inspiration i både vores danske julekøkken og det marokkanske køkken. En af de karakteristiske ting ved det marokkanske køkken er, at de bruger tit søde krydderier som kanel, kardemomme og nelliker samt tørret frugt. Det passer jo fortrinligt til vores hjemlige julekøkken.

 

 

Det skal lige nævnes, at den juleøl fra Albani, der er på billedet IKKE skal i retten, men i kokken!!

Det er med til at bringe sindet i den rigtige julestemning!!

Til denne ret skal du til 4 personer bruge følgende ingredienser:

  • 1 kalkunbryst ca. 900g
  • 2-3 spsk. sennep
  • 6 stk. tørrede abrikoser
  • 2 spsk. tørrede tranebær
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 2 spsk. rasp
  • ca. 8 hele nelliker
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. Ras-el-Hanout (Marrokansk krydderi - kan udelades)
  • Salt og peber

Begynd med fyldet. Abrikoserne skæres i tern og blandes med tranebærrene, rasp, 1 spsk sennep, 1 tsk Ras-el-Hanout, ½ tsk timian, ½ tsk rosmarin, salt og peber. Blandes grundigt.

Skær en lomme i kalkunbrystet (i dette bryst var der allerede en lomme, hvor fyldet kunne være) og kom fyldet i lommen. Brystet smøres med resten af senneppen og drysses med timian, rosmarin, salt og peber.

 

 

Brystet dækkes med skiver af bacon, snøres med madsnor og stikkes med de hele nelliker.

 

 

Så er den klar til grillen. Ved indirekte varme (med midterste brænder slukket) ca. 200°C og i stegholder fik den 45 minutter.

Her er den midt i processen:

 

 

Den færdige steg:

 

 

Stegen skal trække ca. 10 minutter inden udskæring.

Tilbehøret blev en nem omgang: Salat, rösti og krydret bearnaise, men i denne travle juletid, må det godt være lidt nemt en gang i mellem.

Den færdige tallerken:

 

 

Velbekomme!

Spicenørd

 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx