Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Meyers Skagentur 2017


Meyers Skagentur 2017

Ferie, nogenlunde godt vej og en god grill, hvad mere kan man ønske sig? Vi endte med at komme hjem med en Georg Jensen fondue brænder, en Stelton fondue og en Audi A4 cabriolet.....

Skagen 2017

 

Så er det atter tid til vores årlige Skagenstur, denne gang med en ny rejsekammerat, og nej, jeg har ikke skiftet køkkenassistenten ud (endnu)

 

Jeg har fået et specielt ur af en god ven, et Seiko "Pogue" 6139-6002

 

 

Og nu bliver jeg lige lidt nørdet:

 

I 1969 var der en uofficiel konkurrence blandt forskellige ur fabrikanter om hvem der kunne konstruere det første serieproducerede ur med automatisk optræk og chronograf (Stopur)

 

Zenith, Heuer, Bretling og Hamilton-Buren kæmpede alle om at være de første. I februar 1969 kom Zenith med deres prototype, men allerede i marts kom Seiko med deres serieproducerede 6139-6002. Det ur er også det første automatiske chronograf der har været i rummet, da NASA astronaut Willim R. Pouge have sit Seiko 6139 med sig Skylab 4 missionen i 1973, det var ellers Omega NASA brugte, men Mr. Pogue fik lov til at medbringe sit Seiko. Uret bliver derfor også kaldt "Seiko Pogue"

Historien bag mit ur er at da min gode ven var ung, tunede han speedbådsmotorer, og da en deltager med hans tunede motor vandt DM i 1972, fik han uret, da vinderen også var Seiko importør. Derfor er uret også med dansk kalendervisning.

 

Nå, tilbage til Skagensturen.Vi sejlede med Molslinien, og kørte fra Århus til Skagen i flot solskinsvejr.

Efter at have pakket ud, kunne vi sidde på terrassen og nyde en kølig øl.

 

 

Se hvor flot Jeckels er i solskin. Vi har lejligheden til højre hvor terrasse døren er åben.

 

 

Jeg havde hjemmefra medbragt en Coté de Boeuf, som vi kunne dele.

 

 

Den blev grillet, så der var en rød kerne.

 

 

Severet med roterede fritter.

 

 

Samt brocolli salat og sauce Bernaise.

 

 

Den næste morgen lavede jeg naturligvis bacon, æg og pølser. Se hvor smukt solen skinner, det har været en sjældenhed i år.

 

 

 

Så var det ellers afsted til Skalborg markedet, som er et bagagerums marked i Skalborg syd for Aalborg.

 

Jeg ville have taget billede, men det glemte jeg i farten, så her er et billede fundet på nettet.

 

 

Vi kunne ikke finde vores lille bradepande, så vi gik på jagt efter sådan en, og hvad man ellers lige faldt over, det blev til en lille flot rød-og hvid emaljeret bradepande, et bede tæppe og en lille frituregryde. Det vil alt sammen optræde senere i rejse bloggen.

 

Her er mit nye bede tæppe, fundet for 20,- kr.

 

 

Til frokost lavede vi koldt røgede rejer.

Webers røgspiral blev ½ fyldt med bøgesmuld, og lagt under støbejerns risten og tændt. Så stod røgen fint op, rejerne ligger i nettet fra den lille frituregryde vil købte på Skalborg markedet.

 

 

 

Efter frokost kørte vi ned til spejdernes loppebod, og vi fandt ikke rigtig noget der, men da jeg gik ud af døren, så jeg at der lå noget interessant i deres metal skrot container. Nemlig en brænder til et fondue sæt, og ikke en helt almindelig brænder, så nu bliver jeg lidt nørdet igen. Jeg gik ind i butikken og spurgte om jeg kunne købe den for 20,- kr. da den var smidt ud, og det fik jeg lov til.

 

I 1971 designede Henning Koppel er en serie af gryder og pander i kobber, serien hedder "Taverna" Det er en smuk serie i kobber som er forsølvet indvendigt, og med rustfrie håndtag. Jeg har hele serien undtagen brænderen til fondue sættet og fondue gaflerne :-)

 

 

Det var nok årets fund, den koster normalt ret mange penge, hvis man overhovedet kan finde en. 

 

Vi gik på svampejagt, da det skulle være et godt svampe år, men til trods for at jeg besøgte de kendte steder og ledte efter nye steder, så vi ikke en eneste kantarel, der var masser af andre svampe, rød fluesvamp, etc, men desværre ingen kantareller.

 

Jeg grillede bare et par koteletter til aften, og fik ikke taget nogle billeder.....

 

Det meste af den næste dag gik med at øve mig på min nyindkøbte bas klarinet, et sjovt instrument.

 

Til aften grillede jeg to vagtler, som var omviklet med  bacon. De blev grillet på rotisseriet til grillen.

 

 

 

Her serveret med kartoffelbåde og den sidste rest brocollisalat

 

 

Smuk solopgang.

 

 

Nede på havnen købte vi blåmuslinger samt røget tun og røget hellefisk. Så var der lige til en frokost på terrassen.

 

Nede ved havnen lå forøvrigt et kæmpekrydstogt skib fyldt med amerikanske turister, så da vi senere drak en øl hos Jacob, var der fyldt med amerikanere.

 

 

Her frokost på terrassen med røget blåfinnet tun og røget hellefisk.

 

 

Vi har naturligvis som de andre år medbragt vores egen Limfjords muslinge gryder, så vi kunne få blåmuslinger til aftensmad. De kunne lige være på grillen.

 

 

Muslingerne blev dampet i hvidvin, og derefter tilsat fløde.

 

 

Den næste dag grillede jeg to pæne medaljoner og lavede pommes frites på den gammeldags manér. Det skal lige indskydes, at jeg har utrolig stor respekt for varm olie.

 

 

Her "koges" fritterne.

 

 

Her serveret med sauce Bearnaise.

 

 

Den næste dag kørte vi til Sigis Univers i Tversted, og købte en kløpind. Sigis Univers er en pragtfuld marskandiser butik, der ligger en i Tversted og en i Ålbæk. Derefter kørte vi til Lykkegård i Tversted, som nogle måske har det i fjensynet, men der var lukket.

 

Så kørte vi videre til en Blå Kors genbrugsbutik i Bindslev, der var ikke rigtig noget i butikken, jo, naturligvis en kjole til Helle.

 

Da jeg kom ud af butikken bemærkede jeg en sølvfarvet Audi cabriloet med kalechen nede, som holdt foran en bilforretning, jeg foreslog Helle at vi lige kiggede på den, så jeg fik vendt den gamle Ford og kørte over og parkerede foran forretningen. Den var pæn, rigtig rigtig pæn!

 

 

Jeg syntes at prisen var lav, så Helle og jeg diskuterede om den var uden afgift. Så kom sælgeren ud, Connie. Hun sagde at den havde kørt i Danmark, var eksporteret til tyskland og så re-eksporteret senere igen. Den var blevet synet i går, og lige sat til salg i dag. Det er en årgang 2002, så den er ikke helt ny. Connie spurgte om vi ikke ville prøve en tur i den, (så vidste hun at den var solgt). Vi fik nøglerne og kørte til Tversted med kalechen nede, og vendte om og slog kalechen op, så vi kunne høre hvor meget eller lidt vindstøj der var i den. 

 

Da vi kom tilbage til Connie, sagde hun at vi kunne tænke over det.