Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Pimp dine majs


Pimp dine majs

Et af de mest elskede tilbehør til ægte American BBQ er majs – her kommer tre gode måder at servere dine majs, så de kan leve op til det lækre BBQ-kød.

Når man siger "American BBQ", tænker 9 ud af 10 grillentusiaster på kød! Pulled pork, spareribs, brisket og deslige får tænderne til at løbe i vand, og tankerne ledes automatisk hen til den varme, rygende grill, der kæler for lækkerierne. Men enhver amerikaner med respekt for sig selv … og sin grill … vil vide, at tilbehøret er en mindst ligeså stor del af et rigtigt American BBQ-måltid.

Et af de mest populære tilbehør i de amerikanske baghaver er majs. Her får du tre forskellige majs-opskrifter, der vil akkompagnere BBQ-kødet perfekt og yde det mere end retfærdighed.

 

Timian/hvidsløgs-majs
Ingredienser
Majskolber
Smør
Salt
Timian
Hvidløg

Fremgangsmåde
Fjern blade og tråde fra majskolberne og læg dem i koldt vand i en times tid. Tør derefter majskolberne, smør dem med smør og gnid kolberne godt ind i salt, finthakket hvidløg og timian. Skær hver kolbe i tre stykker og pak de tre stykker ind i ét stykke stanniol. Grill nu majsene en halv times tid, til de er møre og lækre – og servér straks. 

Mynte-majs med bid
Ingredienser
Majskolber
Smør
Frisk mynte
Tørrede chiliflager
Groft salt

Fremgangsmåde
Læg majsene i vand dagen før, de skal grilles. Grill majsene direkte over kullene i 20-30 minutter. De skal grilles med bladene på, og bladene må gerne blive sorte – bare varmen ikke griller igennem bladene. Smelt smørret og hak mynten fint. Bland mynte og chili i smørret. Pensl de færdiggrillede majs med smørret og drys let med salt. De er nu klar til servering. 

Majs med pecorino og chili
(af Louisa Lorang – se flere af hendes grillerier her)
Ingredienser
5 majskolber
Lidt olie
100 g creme fraiche
2 spsk limesaft
2 spsk finthakket koriander
75 g fint revet pecorino
½ tsk. cayennepeber
Flagesalt

Fremgangsmåde
Pil majskolberne, men hiv ikke bladene helt af – de kan bruges som håndtag. Gnid majsene med lidt olie og grill dem på en varm grill. Bladene skal ikke på varmen. Rør creme fraiche med limesaft og koriander. Bland pecorino med cayennepeber og lidt salt. Smør lidt creme fraiche på de varme, grillede majskolber og rul dem i pecorino. Servér straks og husk servietter. 

border gfx

Kommentarer

  border gfx
  border gfx

  Tilføj kommentar

  border gfx
   
   
  border gfx

  Seneste artikler