Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

BBQ ESSENTIALS


BBQ ESSENTIALS

Nogle ingredienser kan du bare ikke undvære, når du griller. hav derfor altid ketchup, akaciehonning, tabasco og diverse eddiker på lager. Og glem heller ikke brun farin, paprika, chili, flagesalt og frisk peber! Så er du et skridt nærmere status som mestergriller!



BBQ-sauce
6 dl ketchup, 125 g brun muscovado- sukker, 3 spsk æblecider-eddike, 1 spsk Engelsk Sauce, 1 spsk Worcestershire Sauce, 1 tsk røget salt, 1 spsk chilipulver, 1 tsk stødt hvid peber, 2 tsk groft salt, 1 tsk cayenne­peber, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk senneps­pulver, ½ tsk chipotle- peber, saft fra ½ lime

De tørre ingredienser blandes i en kasserolle. Tilsæt de våde ingredienser – undtagen ketchup. Rør det godt sammen og kom ­ketchup i. Bring det langsomt i kog over direkte varme. Lad den simre i ca. 20 minutter over indirekte varme. Til sidst smages den til med limesaft, salt og peber.

Udstyr: Kasserolle
Optænding: Kul – 3/4 grillstarter, gas – høj varme
Grillmetode: 50/50

 



All-round marinade
2 rødløg, 2 knuste fed hvidløg, 2 spsk stødt kommen, 2 spsk paprika, 1/4 tsk tørrede røde chiliflager, 4 spsk hakket bredbladet persille, 2 spsk citronsaft, 4 spsk hakkede korianderblade, 4 spsk olivenolie, 1 tsk havsalt, friskkværnet sort peber, ½ l vin (hvidvin til fisk, rødvin til kød og fjerkræ)

Hak løg og hvidløg fint. Sautér løgene i en kasserolle i 2 minutter over direkte varme og kom så resten af ingredienserne i – undtagen koriander, persille og peber.
Lad marinaden simre over indirekte varme i ca. 15 minutter. Blend den så og tilsæt persille og koriander. Blend igen og smag til med salt og peber. Når marinaden er kold, er den klar til brug.

Udstyr: Kasserolle
Optænding: Kul – 3/4 grillstarter, gas – høj varme
Grillmetode: 50/50

 



All-round rub
3 spsk paprika, 2 spsk musco­vado-sukker – helst brun, 1 tsk hvid peber, 2 spsk pebermix, 3 spsk hvidløgssalt, 1 tsk stødt ingefær, 1 spsk løgpulver, 2 tsk chili­pulver, 2 tsk spidskommen, 1½ tsk ­sellerisalt, 1 tsk stødt allehånde

Bland alle ingredienserne godt sammen. Du kan med fordel bruge en morter eller en kaffekværn til at kværne ingredienserne rigtig godt sammen, så du får en ensartet rub. Men vær opmærksom på, at kaffekværnen ikke kan bruges til kaffe efterfølgende, idet krydderiernes smag sætter sig.

Udstyr: Morter eller kaffekværn
border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Seneste artikler