Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
border gfx

Opskrifter fra Thomas Castberg

border gfx

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Classic vinterroast og glaceret svinenakke (4 pers.)


Classic vinterroast og glaceret svinenakke (4 pers.)

Glaseret vinterroast, glaceret svinenakke, moscovadosennep, radichio, courgetter og grillbagt citronchutney.
1 nakkekam, 600-800 g
20 enebær
20 nelliker
4 spsk sukker
4 spsk salt

2 radichio
2 courgetter
3 porrer

Glacering:
4 spsk dijonsennep
1 tsk lakridspulver
3 spsk moscovadosukker – alternativt brun farin
1 tsk salt
½ dl rapsolie
2 spsk tomatpuré

2 citroner
1bdt merian
1-2 spsk honning
Salt
1 spsk
3 spsk olivenolie
Salt
Peber

Dag 1
Rids nakkekammen på oversiden. Knus 8 enebær og 8 nelliker i morter og bland det med 1 spsk sukker og 1 spsk salt. Gnid nakkekammen med blandingen på alle sider og stil den på køl til dagen efter – minimum 12 timer.

Dag 2
Del radichioer i 2 på langs. Flæk courgetter på lang og drys dem med salt på skærefladen. Skær toppen af porrerne, rens dem og del dem i to. Stil det hele til side.
 
Knus 2 enebær og 2 nelliker i morteren og kom dem op i en skål. Bland dijonsennep, moscovadosukker, 1 tsk salt, rapsolie og tomatpuré i skålen og rør det sammen, til det er en homogen masse.
 
Skyl merian og tør den. Pluk de kraftigste stængler fra.

Tænd grillen på medium varme og gør klar til indirekte varme. Smør nakkekammen godt med glaceringen og kom den i grillen over indirekte varme. Kom citronen med over indirekte varme.
 
Grill courgetter, porrer og radichio over direkte varme - tag det af, når det har fået godt med farve.
 
Luk låget til grillen og lad stegen få 45 minutter.

Tag citronen ud efter 12 minutter.
 
Kom citroner op på et skærebræt. Flæk dem begge to, skrab indmaden ud af den ene og smid skallen ud. Den anden skæres i grove stykker med skallen på. kom merian, honning og olivenolie ved - og hak det hele, til det er en grov chutney. Hvis man er for doven, kan man gøre det i en foodprocessor. Smag det til med salt og peber.

Når stegen er færdig, serveres den med de grillede grøntsager og dressingen til.
border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Andre opskrifter