Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
border gfx

Opskrifter fra Thomas Castberg

border gfx

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Letrøget and, tynde skiver af jordskok og rødbede­, grillet endive, ­dressing af sennep (4 pers.)


Letrøget and, tynde skiver af jordskok og rødbede­, grillet endive, ­dressing af sennep (4 pers.)

Letrøget and, tynde skiver af jordskok og rødbede, grillet endive samt dressing af sennep, stjerneanis og honning.
2 andebryster
4 store jordskokker
4 små rødbeder
4 endiver
1 spsk grov dijonsennep
2 tsk æbleeddike
1 spsk honning
1,5 dl rapsolie
1 tsk sherry eller æbleeddike
150 g plukket grønkål
Salt
Peber
Bøgesmuld
 
Rens andebrysterne for senen på undersiden. Rids fedtet i tern på 5x5 mm uden at skære ned i kødet.
 
Tænd grillen op til indirekte varme.
 
Knus stjerneanis i en morter eller lignende.
 
Kom sennep, æbleeddike, honning, salt og knust stjerneanis op i en skål og pisk. Når det er blandet, kommes olie i under piskning – når dressingen tykner, er den klar. Kom den på køl.

Rens jordskokkerne grundigt for jord med en neglebørste. Skræl rødbederne. Skær 1-2 mm tynde skiver af jordskokker og rødbeder og kom dem i koldt vand. Del endiverne i to på langs. Hak grønkålen groft og vend det sammen med 1 tsk eddike, salt og groft peber.

Kom andebrysterne på grillen over indirekte varme med fedtsiden nedad – kom bøgeflis i grillen og luk låget. Lad det ryge i 4 minutter. Åben låget, og tjek andebrysterne – de skal være gyldne på fedtsiden. Lad bøgeflisen ryge af for åbent låg i 2 minutter.
Vend andebrysterne og lad dem grille i 6-8 minutter på undersiden. Kom endiverne på grillen over direkte varme med skærefladen nedad. Det er vigtigt, de ikke får røg! Lad dem grille, til de er er rigtig gyldne på grillsiden. Lad de færdige andebryster hvile i 10 minutter.

Del andebrysterne i 2 på langs, vend dem i sennepsdressingen. Kom dem op på tallerkenen og pynt dem med skiverne af jordskokker og beder. Anret med grillede endiver og pynt med grønkål.
border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Andre opskrifter