Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
border gfx

Opskrifter fra Thomas Castberg

border gfx

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Koteletter på skaft (4 pers.)


 Koteletter på skaft (4 pers.)

Grillet kotelet, løg og rød peber i julrglacering samt grillet dressing af agurk, basilikum og dild.
8 mellemstore løg
Rød peber
2 dl mørk øl
100 g rørsukker
3-4 dl sherryeddike
12 enebær
1 agurk
1 dl jomfruolivenolie
1 bdt dild
1 bdt basilikum

Tænd din grill på høj, direkte varme.

Kom sukker på en tykbundet pande og sæt den over direkte varme. Knus enebær groft. Lad sukkeret smelte. Når alt sukker er smeltet og har en let brun farve, kommes 2 dl eddike, mørk øl og enebær på. Lad det koge igennem, til sukkeret er opløst. Det skal have en letløbende sirupkonsistens.

Løgene lægges i grillen – de skal grilles på hver side, så de får god farve. Når de er grillet færdig, kan man lige skære bunden af og ”smutte” dem ud af skallen. Kom agurken på grillen over direkte varme. Kom peberfrugter på grillen over direkte varme. Grill agurk og peberfrugt, til de har fået meget farve på alle sider.

Når peberfrugterne er godt sorte og gennembagte, tages de af grillen og kommes i en frysepose, mens de er varme. Slå en knude på posen.
 
Kom den grillede agurk og i en blender og tilsæt 1 dl sherryeddike, dild, basilikum, jomfruolivenolie og en smule salt. Blend det til en hel homogen masse. Hvis man vil have agurkedressingen helt fin og blank, kan man sigte den gennem en fin sigte, før man går videre med den.
 
Skær peberfrugterne i rustikke stykker og pil skrællen af dem.

Kom koteletterne på grillen på direkte varme, grill dem hårdt i 2 minutter på den ene side og vend dem – grill dem, til man kan se saften begynde at pible på oversiden. Sørg for, at grillen er så varm, at der bliver flotte grillmønstre på kødet.

Kom ølsirup i en pande og varm det op. Kom grillede løg og stykker af peberfrugt på panden og varm det igennem i 2 minutter. Anret det på fadet. Kom koteletterne på panden og glacér dem op i siruppen. Anret dem på fadet og server.

 
border gfx

Kommentarer

  border gfx
  border gfx

  Tilføj kommentar

  border gfx
   
   
  border gfx

  Andre opskrifter