Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

BBQ anno 1977: Barbecuesandwich

Vi har igen været i gemmerne og fundet en vaskeægte American BBQ retro-opskrift fra 1977.
American BBQ startede ét sted (læs hele historien her), men har igennem tiden udviklet sig til mange forskellige afarter – afhængig af hvor man befinder sig i verden, og hvornår man er der. Weber Klubben-redaktør, Bo Meyer, er derfor gået tilbage i tiden og har fundet den gammel Weber-kogebog "Elegant Fare from the Weber Kettle – New Dimensions in Outdoor Cooking" fra 1977.

Det betyder, at du kan glæde dig til en retro-klassiker fra den gamle kogebog hver uge i september. Denne gang er det en barbecuesandwich:
Ingredienser (4 pers.)
1 flankesteak (1-1,5 kg)
2 fed hvidløg, knust
Salt
Peber
1 franskbrød
Smør
Spicy sauce
1,25 dl vegetabilsk olie
2 spsk citronsaft
1 spsk soja
2 fed hvidløg, knust
3 spsk forårsløg, hakket
Et par dråber Tabasco-sauce

Fremgangsmåde
Trim kødet fri af den ydre fiberholdige membran. Gnid knust hvidløg ud over kødet – og drys salt og peber på.

Bland alle ingredienser til marinaden sammen og det over kødet

Tænd grillen op og grill kødet ved direkte varme på kulgrill eller indirekte varme på gasgrill i ca. 5 minutter på hver side. Flankesteaken er færdig, når overfladen er godt brun, og kernen er rå. Medium eller gennemstegt flankesteak bliver nemlig sej.

Del franskbrødet i to dele på langs og smør et tyndt lag smør på skærefladen. Rist brødet en smule på grillen ved at lægge det over indirekte varme i kort tid.

Skær flankesteaken i tynde skiver på tværs af kødfibrene i en let diagonal vinkel – og læg skiverne på franskbrødsbunden. Der hældes eventuelt barbecuesauce over kødet, og derefter lægges franskbrødstoppen ovenpå.

Del den store sandwich i fire dele og server sammen med romainesalat, forårsløg, cherrytomater, oliven, pickles og Dijonsennep.


test

 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx