Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Video: Mini kræmmerhuse med blåbærskum

Lær at bage lækre kræmmerhuse på grillen. Nogle gang er det bedste bagværk, det man fik som barn. Det bringer minderne frem, og de fleste af os kan sikkert huske de små dessert kræmmerhuse, som man nogle gange var heldig at få.

Denne gang tager Pia Kromann, Weber ukronede bage-dronning, os med tilbage til barndommens minder, og giver sin mors egen opskrift på mini kræmmerhuse med blåbærskum. De smager fantastisk og er en nem lille dessertanretning, som du kan trylle frem på grillen.

Nyd vores tredje og sidste video med Pia i denne omgang. Men bare rolig – selvom Pia takker af, så har vi flere overraskelser at hive op af godteposen. Så følg med på Weber Klubben, for septembers bage-tema er langt fra ovre.

Som altid får du ingen bage-guide uden også at få opskriften. God bagelyst til jer alle.

Mors mini kræmmerhuse med blåbærskum

- Start op i din gril, den skal være indstillet til direkte grilning. Din grill skal nå en temperatur på 180°. Du skal bruge ca. ¾ briketter I din grill starter til bagningen.

Dej:
1 æg
1 dl sukker (90 g)
1 dl hvedemel (60 g)
2-2½ spsk. vand
25 g smeltet smør til bagepapiret

Blåbærskum:
2½ dl piskefløde
Friske blåbær – eller marmelade

Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker skummende med en elpisker.
- Rør melet i.
- Tilsæt vandet, og rør, til dejen er jævn.
- Pensl et ganske tyndt lag smeltet smør på et stykke bagepapir, eller brug en silikone-bagemåtte.

- Bag ikke mere end 2-3 kræmmerhuse ad gangen ved medium varme på bagestenen.
- Brug evt. 2 bageplader, så kan du have 2 hold kager i gang på skift.
- For at lave 1 kræmmerhus skal du smøre ca.1 spsk. dej ud i en cirkel på ca. 10 cm i diameter. Hvis dejen virker for tyk, kan du røre en smule mere vand i.

Ved grillen
- Bag dejcirklerne på grillen til de er lysebrune i kanten. Løsn dem med en paletkniv.
- Form med det samme de runde kager til kræmmerhuse, mens de endnu er varme. Hvis de når at blive hårde, inden de er formet til kræmmerhuse, kan du sætte dem tilbage på grillen et øjeblik – så vil de igen blive bløde nok til at forme.

- Sæt kræmmerhusene i en skål med sukker. Lad dem køle af, og opbevar dem i lufttætte kagedåser, til de skal serveres.

- Pisk fløden til skum, og marmeladen i.
- Top kræmmerhusene med skum og pynt med blåbær.

test

 
 
border gfx

Seneste artikler

border gfx