Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 
Engelsk Julekage

Engelsk Julekage

En engelsk julekage skal laves i god tid før jul, så den kan "modne". Nogle engelske bekendte laver den allerede i juni måned, og jeg har læst at der også er nogle der graver den ned, og lader den modne der.

 

Jeg laver min julekage 3 uger før jul, det vil sige, at jeg starter med de tørrede frugter en uge før

 

Her er ingredienserne der skal til for at lave en rigtig engelsk julekage:

  • 800 gram tørret frugt, jeg brugte rosiner, svesker uden sten, dadler, korender, abrikoser samt kandiseret appelsinskal.
  • 200 ml. cognac
  • 250 gram smør
  • 500 gram moscovadosukker
  • 6 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 1 vaniliestang
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. ingefærpulver
  • 1 tsk. salt
  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram mandler

 

De tørrede frugter skæres i mindre stykker.

 

 

Da en god cognac er dyr, måler jeg omhyggeligt 200 ml. op. :-)

 

 

Den hældes over frugterne, og beholderen lukkes med et tæt låg, og sættes til side i en uge.

 

 

Når der så er gået en uge er jeg klar til store bagedag. Her ses de forskellige ingredienser, jeg må lige tilføje, at det ikke er nogen billig kage at bage.

 

 

En 24 cm. springform smøres godt.

 

 

Den beklædes omhyggeligt med bagepapir.

 

 

Smørret skæres ud i små tern (Det er en fordel at tage smørret ud af køleskabet et par timer før) Smør og moscovadosukker røres sammen, og æggene tilsættes et af gangen.

 

 

Mel og krydderier blandes, vaniliekornene tilsættes og det hele vendes ned til sukker, smør og æg.

 

 

De nu opblødte frugter vendes ned i dejen, hvis der er en rest cognac tilbage i beholderen, hældes den også ved.

 

 

De hakkede nødder og mandler tilsættes.

 

 

Dejen kommes i en springform, og sættes på en bagesten i din forvarmede grill, der forvarmet til 180°C.

 

 

180°C passer med at kun den yderste venstre og højre brænder er tændt.

 

 

Her ses kagen efter ½ time.

 

 

Her efter 1 time.

 

 

Jeg kommer et låg på for at undgå at kagen bliver for mørk på toppen, og så får den en time mere.

 

 

Her ses det færdige resultat efter to timer. Kagen køles af i den lukkede grill natten over.

 

 

Nu skal kagen ligge i en lufttæt beholder, og fodres med 50 ml. cognac hver søndag i advent. Når det så bliver juleaften, skal den pyntes med flormelis, cocktailbær og en kvist kristtjørn.

 

OPDATERING

 

Så blev det endelig juleaften, og efter at have fodret kagen med cognac hver søndag i advent, kom selve den store aften hvor kan skulle spises. Som skrevet blev den drysset med flormelis, pyntet med halve cocktailbær og en kvist kristtjørn.

 

 

Spændingen var stor da jeg skar for i kagen, var det en rigtig konfekt kage, eller var den blød og smattet i midten?

 

Den var fuldstændig perfekt, og flere gæster sagde at det var en rigtig Engelsk Julekage jeg havde lavet, og at den havde en svag smag af grill som gjorde den rigtig lækker.  Puha, det var godt, der var lidt nerver på.......

 

 

Rigtig God Jul til alle

-Meyer

 

test

 
 
border gfx

Seneste artikler