Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 
Varmrøget laks på Q-grillen

Varmrøget laks på Q-grillen

Varmrøget laks smager rigtigt dejligt, og laksen kan sagtens laves på Q-grillen, og så passer laksen jo rigtigt godt på Påskebordet. Jeg starter med at drysse laksen med salt og sukker, lige dele af hver. Den skal marinere i omkring 4 timer på køl, herefter skylles den og tørres godt.

 

 

Jeg har lavet min egen lille "røgboks" med 2 tændte briketter med pecan flis ovenpå.

 

 

Jeg har lagt laksestykket på dobbelt folie.

 

 

Yderste brænder er på ½ og inderste brænder er slukket. Temperaturen på grillen er 125 grader.

 

 

Efter 20-25 min er laksestykket klar. Jeg har målt temperatur i laksen til 45 grader. Så slukker jeg grillen og lader den ligge i 10 min til grillen er kold.

 

 

Laksen kan serveres varm med det samme eller let afkølet til en let frokost ret.

 

 

Jeg servere laksen på sprød salat, og en hjemmelavet dressing, samt grillet rugbrød, rejer æg og dild.

 

Dressing:

  • ½ dl mayonnaise
  • ½ dl cheasy fraice
  • 1/4 dl ketchup (heinz)
  • 1 spsk hvidvin
  • smag til med salt, peber og lidt sukker

 

Velbekomme !

 

Hilsen Lucinda.

test

 
 
border gfx

Seneste artikler

border gfx