Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Rengøring af WSM

Så er det endelig blevet forår og det er blevet tid til at få edderkoppespindene ud af hjørner og kroge. Og hvis smokeren har stået gemt af vejen vinteren over, skal der nok også lige bankes et par musereder og andet sjov ud inden første optænding.
 
Eller har du, som jeg, brugt smokeren hele vinteren, er den nok blevet lidt fedtet indeni. Hvad gør man så? Kort sagt: så lidt som muligt. Smokeren fungerer bedst, når den er godt fedtet ind – belægningerne i samlinger og kanter er med til at tætne den, så temperaturreguleringen bliver lettere.

Rengøring udenpå
Udenpå kan man godt bruge rengøringsmidler og knofedt; det ser jo godt ud, når en velpudset smoker står og glinser i forårssolen. Her er Webers rengøringsprodukter fine, lettere rengøringen af emaljen klares let med vinduesrens som Glassex , til sværere belægninger er en gang Cillit Bang eller noget i den stil effektivt.
 
Rengøring af risten
Men også risten skal gøres ren. Også til dette leverer Weber et godt og effektivt produkt. Personligt foretrækker jeg dog ”naturmetoden” – at brænde risten godt af i en knaldvarm kugle- eller gasgrill og derefter give den en gang med grillbørsten. Slut så af med en gang rapsolie, og risten er klar til kamp igen.
 
Rengøring af vandfadet
Vandfadet kan også – for at sige det mildt – blive ret ulækkert. Her er Webers middel til emalje effektivt, især i samarbejde med en grov grydesvamp, gerne en af dem, der er lavet af en slags grov ståluld, men opvaskemiddel kan også gøre det. Husk at skylle vandfadet rigtig godt bagefter – PP med aroma af kemi er ikke sagen!
 
Rengøring af indersiden af grillen
Så er der indersiden af grillen… som før nævnt, anser jeg det for vigtigt, at man til en vis grad bevarer fedt og snask, da det tætner på de rette steder. Man skal dog være opmærksom på, at der ikke falder flager af sod fra indersiden af låget ned på kødet på risten. For at fjerne belægningerne anbefaler jeg samme metode som jeg bruger under låget på mine kuglegrill: lav en kugle af sølvpapir, og gnid belægningerne af. Samme metode bruger jeg også på indersiden af smokeren, når der er opbygget for meget belægning – i praksis efter et par års flittigt brug.    

test

 
 
border gfx

Seneste artikler

border gfx